Skocz do zawartości
KozduS444

Kevin4- Oszust - Zbanowany

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A więc użytkownik Kevin4 sprzedał mi konto na FB za stówkę, dostałem konto pierwszy bez żadnego gadania i nie pomyślałem że będzie gdzieś haczyk :D

Konto zakupiłem wczoraj, dziś nie mam do niego dostępu mimo że dane pozmieniałem (mail, hasło) to przy logowaniu każe mi zatwierdzić logowanie z komputera właśnie tej osoby - Mimo że usunąłem wszystko z logowania więc nie wiem jak to się stało :D 

Oznaczam kolegę i czekam na wyjasnienie @Kevin4 jeśli będzie tak jak myślę to prosiłbym o bana dla kolegi a z kasą może sobie jakoś poradzę bo płaciłem PayPalem a jak nie to jakoś przeboleję :)

Edytowane przez KozduS444
Odnośnik do komentarza

Dołącz do nas za darmo i naucz się zarabiać!

  • Dostęp do darmowych poradników pokazujących krok po kroku jak zarabiać w Internecie
  • Sposoby zarabiania niepublikowane nigdzie indziej
  • Aktywna społeczność, która pomoże Ci rozwiązać problemy i doradzi
  • Profesjonalne treści na temat SEO, social media, afiliacji, kryptowalut i wiele więcej!

 

 

@KozduS444 dorzuć jeszcze jakieś zdjęcia z logowania + korespondencji. Może być tak, że konto zostało zablokowane nawet nie przez tego kevina, ale chłopak nie jest w stanie konta odzyskać i cyka się odpisać. Oczywiście to w jego zakresie było zabezpieczenie konta - chyba że umawialiście się inaczej - oraz zwrot całej kasy.

Odnośnik do komentarza
W dniu 28.07.2019 o 13:45, KozduS444 napisał:

Konto zakupiłem wczoraj, dziś nie mam do niego dostępu mimo że dane pozmieniałem (mail, hasło) to przy logowaniu każe mi zatwierdzić logowanie z komputera właśnie tej osoby - Mimo że usunąłem wszystko z logowania więc nie wiem jak to się stało :D 

To zabezpieczenie przed kradzieżą konta. Jeśli zalogowałeś się na konto, zmieniłeś hasło, e-mail, i inne dane (w tym wylogowałeś ze wszystkich urządzeń) - mogłeś podpaść pod filtr, który nakłada weryfikacje w celu sprawdzenia czy to na pewno Ty. Dlatego trzeba potwierdzić logowanie z wcześniej używanego urządzenia. Sprzedający może nie mieć z tym nic wspólnego. Jeśli taka weryfikacja wyskakuje u Ciebie, wyskakuje też u każdego innego kto próbowałby się zalogować - także w tej chwili nikt nie ma dostępu do konta.

Druga opcja jest taka, że sprzedający wpisał stare hasło i zaznaczył opcję, że konto zostało skradzione - przez co taki filtr został nałożony. Niestety nie do zweryfikowania co się dokładnie stało, także trudna sprawa. Współczuję administracji podejmowania decyzji ;/

  • Super 1

-> Pomagam w zarabianiu - Kompleksowy Mentoring od A do Z - zwiększ swoje wyniki! <-

[Obrazek: makecash.png]

Odnośnik do komentarza

Oo no własnie @mysc :) Miałem swoje fake konto, chciałem zmienić tylko maila do logowania i musiałem też się zalogować na komputerze, konto zablokowane. Do tego na swoim komputerze na którym zmieniałem maila miałem to potwierdzić, ale nie mogłem, bo po formacie chyba Facebook już nie pamiętał, że to ten sam sprzęt :D Tak samo było z telefonem jak dobrze pamiętam, po formacie już nie pamiętał Facebook tego telefonu, a próbowałem się logować telefonem na te konto, które prosiło mnie o weryfikację sprzętem, ale po zalogowaniu prośba weryfikacji innym sprzętem (komputer i chyba mój telefon przed formatem jeszcze był) :D Miałem jeszcze opcję weryfikacji - zgadywanie, które nazwisko pasuje do danej fotki z moich z znajomych. Ale że miałem też możliwość potwierdzenia logowania na swoim komputerze przed formatem (xD) to wiem, że było właśnie przez zmienianie maila do konta ;)

Trochę to pokręcone, albo ja nie napisałem dosyć zrozumiale, ale raczej z grubsza wiadomo o co chodzi :D

  • Super 1
 
Odnośnik do komentarza
2 godziny temu, mysc napisał:

To zabezpieczenie przed kradzieżą konta. Jeśli zalogowałeś się na konto, zmieniłeś hasło, e-mail, i inne dane (w tym wylogowałeś ze wszystkich urządzeń) - mogłeś podpaść pod filtr, który nakłada weryfikacje w celu sprawdzenia czy to na pewno Ty. Dlatego trzeba potwierdzić logowanie z wcześniej używanego urządzenia. Sprzedający może nie mieć z tym nic wspólnego. Jeśli taka weryfikacja wyskakuje u Ciebie, wyskakuje też u każdego innego kto próbowałby się zalogować - także w tej chwili nikt nie ma dostępu do konta.

Druga opcja jest taka, że sprzedający wpisał stare hasło i zaznaczył opcję, że konto zostało skradzione - przez co taki filtr został nałożony. Niestety nie do zweryfikowania co się dokładnie stało, także trudna sprawa. Współczuję administracji podejmowania decyzji ;/

Co Ty gadasz, zawsze po logowaniu nieautoryzowanym przychodzi powiadomienie na maila z godzina i adresem a logowanie miało miejsce gdy nie było mnie w domu więc wystarczy pomyśleć a skoro mówię że to nie filtr FB to raczej logiczne że tak jest gdyż nie jest to pierwsze kupowane konto przezemnie i pierwsza taka akcja ;)

Jak ktoś jest złodziejem to banik i tyle 

Odnośnik do komentarza
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystanie. Polityka prywatności .